Вступ України до СОТ не посилив конкуренції

Вівторок, 1 липня 2008, 15:31

Вступ України до СОТ не відбився на жорсткості конкуренції.

Про це сказав журналістам на прес-конференції в рамках щорічного автошоу "Краз-2008" заступник генерального директора компанії "Автокраз" з ВЕД і збуту Ігор Фоменко, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"На цей час вступ України до СОТ жодним чином не відбився, ні на обсягах виробництва, ні на жорсткості конкуренції. Ми не відчули наслідків вступу до СОТ, але, можливо, це відбудеться далі", - сказав він.

Разом з тим Фоменко відзначив, що у зв'язку зі вступом країни до СОТ "нечисті" виробництва будуть згортатися й переходити на повномасштабне виробництво.

Реклама:

"Складальні виробництва будуть реоганізовані  в силу неефективності й перейдуть на повнокомплектне виробництво. Ми вважаємо, що ця тенденція надалі сприятиме позитивним діям", - відзначив він.

Перший заступник генерального директора холдингу з економіки й фінансів Ярослав Бондаренко, в свою чергу, додав, що вступ у СОТ поки що не відбився на ціновій політиці й рівнях продажу.

"Зараз змін у наших цінах і цінах конкурентів практично не відбулося. Наших продажів у країнах СНД, як і продажів основних конкурентів - "Камазов" і "Мазов" - в Україні вступ до СОТ не  торкнувся", - сказав він.

Цього року компанія планує випустити не менш 5 тис. автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: