Компанії заганяють на біржі

Середа, 25 червня 2008, 11:21

ДКЦПФР дозволила компаніям, які розміщають облігації через біржі, одержувати автоматичну реєстрацію емісії цінних паперів.

Як повідомляє "Комерсант Україна" , традиційні випуски будуть мати потребу в схваленні регулятора.

Скорочення терміну реєстрації публічних емісій зможе втричі активізувати торгівлю на вторинному ринку, впевнені в комісії. Але за розміщення на біржі емітенту необхідно буде заплатити 0,01-0,1% від суми розміщення.

Директор департаменту корпоративних відносин Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Олексій Петрашко повідомив, що комісія передала на реєстрацію в Міністерство юстиції рішення №505 від 21 травня "Зміни та доповнення до положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств і їх обороту".

Реклама:

За документом, підсумки публічного розміщення корпоративних облігацій будуть реєструватися автоматично протягом п'яти днів. ДКЦПФР не зможе відмовити емітенту в реєстрації такої емісії.

"Це дуже зручно для ринку і андеррайтера, тому що цінні папери практично відразу ж попадають на вторинний ринок. Це прискорить і впорядкує процедуру розміщення",- впевнений Петрашко.

Відкрите розміщення облігацій, проведене поза біржовим ринком, буде реєструватися, як і раніше, 15 днів, а комісія зможе відмовити в його реєстрації. В проекті документу планувалося ще також полегшити реєстрацію публічного розміщення акцій, але ДКЦПФР вирішила розробити для акцій окремий механізм.

За даними ДКЦПФР, в I кварталі 2008 року було зареєстровано 150 випусків облігацій підприємств на загальну суму 5,02 млрд грн (зростання на 1,15 млрд грн). Найбільші випуски здійснили "Донецьксталь-металлургійний завод" - 600 млн грн, Укрсоцбанк - 500 млн грн. Обсяг торгів корпоративним облігаціями на ПФТС склав 4,96 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: