Ріст на українському фондовому ринку носить технічний характер

Понеділок, 23 червня 2008, 18:30

За результатами торгів у понеділок, 23 червня, індекс ПФТС піднявся на 1.32% - до 802,71 пункту.

Як повідомляє "FundMarket" було укладено 229 угод, обсяг торгів склав 106 млн грн, що вдвічі менше попереднього закриття.

На думку брокера ІК " Атек-Інвест" Юрія Бойко, сьогоднішній ріст несе технічний характер і можливо збережеться до кінця місяця.

За його словами, до кінця літа, швидше за все, буде переважати невизначена ситуація, в очікуваннях поки проясниться економічна ситуація в США і Європі. Також прогноз залежить від результативності антиінфляційних заходів Кабінету Міністрів і Національного банку та фінансових звітів підприємств за друге півріччя.

Реклама:

Але схоже, біржа починає обережно відігравати втрачені позиції. Позитивну динаміку показали акції ВАТ "Харківський машинобудівний завод "Світло Шахтаря", ВАТ "Єнакіївський металургійний завод", ВАТ "Алчевський металургійний комбінат". Зворотній напрямок показали: ВАТ "ПЕС "Енергоуголь", ВАТ "Чернігівське ХІМВОЛОКНО".

Найбільший обсяг торгів зафіксований за акціями ВАТ "Райффайзен Банк Аваль". Він склав 15 млн грн, загальний попит склав 158,89 млн грн.

Російська біржа показала невелике зниження, індекс РТС до закриття торгів упав на 0.67% і склав 2384.75 пункту. Лідерами зниження стали акції Норникеля, що подешевіли на 2.21% до 265 дол. Акції Ощадбанку впали на 0.62% до 3.359 дол.

Лідерами за обсягами торгів (10.636 млн дол) стали акції Ощадбанку, а за кількістю угод (29) - акції "Лукойла".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: