Mazeikiu nafta має намір збільшити постачання нафтопродуктів в Україну

Понеділок, 23 червня 2008, 15:04

Mazeikiu nafta (Литва) планує в 2008 році збільшити постачання нафтопродуктів на український ринок на 40% у порівнянні з 2007 роком - до 360 тис тонн.

Про це повідомив голова представництва компанії в Україні Ігор Майстренко журналістам у понеділок, - зазначає "Інтерфакс Україна".

"Унас був прогноз порядку 300-310 тис тонн, але думаю, що він буде збільшений десь до 360 тис тонн. Попит зростає й тому його кількість може бути збільшена", - сказав він.

За словами Майстренко, у січні-травні 2008 року поставки палива в Україну виросли на 15% у порівнянні з п'ятьма місяцями минулого року - до 200 тис. тонн.

Реклама:

"За п'ять місяців ми поставили близько 200 тис тонн, тобто зріст склав близько 15%. Є місяці, у які ми поставляли 40 тис тонн, а є ті, у які ми поставляли 32 тис тонн. В основному це бензин марок А-95 і А-98", - додав він.

У той же час голова представництва Mazeikiu nafta відзначив, що на сьогодні литовський нафтохолдинг може поставляти в Україну не більше 400 тис тонн щорічно.

Майстренко також повідомив, що компанія поки не може збільшити поставки нафтопродуктів за схемами заміщення з "морськими" клієнтами Mazeikiu nafta у зв'язку з нерозв'язаністю питання з якісною перевалкою палива.

"Ми думаємо над поставками з інших напрямків за схемами заміщення, але при цьому на сьогодні просто не можемо забезпечити його якість. Те, що заходить із моря, воно проходить через труби, по яких йде дизель. Так що поки ми думаємо тільки над збільшенням кількості вагонів", - сказав він.

Як повідомлялося, Mazeikiu nafta в 2007 році збільшила поставки нафтопродуктів на український ринок на 10% у порівнянні з 2006 роком - до 260 тис тонн.

Mazeikiu nafta є єдиним нафтопереробним підприємством у країнах Прибалтики. Підприємство виробляє нафтопродукти відповідно до вимог стандартів якості нафтопродуктів ЄВРО-4 і ЄВРО-5.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: