Президент наклав вето на поправки до закону "Про митний тариф"

П'ятниця, 20 червня 2008, 14:48

Президент України Віктор Ющенко повернув у Верховну Раду законопроект "Про внесення змін у закон "Про митний тариф", у якому переважна більшість його норм приводилась у відповідність до вимог СОТ.

"Повертаю для повторного розгляду Верховною Радою закону ... у зв'язку із грубим порушенням міжнародних домовленостей України, які містять його положення", - говориться в звертанні голови держави до народних депутатів у зв'язку з поверненням закону в парламент, повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-службу президента.

Основна ціль закону, підкреслив президент, повинна полягати в тому, щоб змінити ставки ввізного мита на окремі види товарів у відповідність до зобов'язань України перед СОТ, які обговорювались протягом 10-літнього процесу.

Разом з тим, відзначив він, здійснюються дії, які відкладають виконання міжнародних зобов'язань України, про що, зокрема, свідчить той факт, що деякі норми запропонованого до підписання закону вступають у дію з 1 січня 2009 року.

Реклама:

"Така поведінка є неприйнятною для відповідального учасника міжнародного співробітництва і безпрецедентною як у нашій практиці, так і в діяльності СОТ.

Хочу підкреслити, що свою стурбованість у зв'язку з можливими порушеннями взятих зобов'язань уже висловили Європейський Союз, Канада, Норвегія, США, Японія і ряд інших країн-членів СОТ", - підкреслив Ющенко.

Президент пропонує виключити із закону норму, відповідно до якої положення про зміну ставок ввізного мита по деяким товарним позиціям (зокрема, м'ясо, алкогольні й безалкогольні напої, шоколад, автомобілі) набувають чинності не від дня опублікування закону, а з 1 січня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: