Держкомстат підозрюють в роботі на Тимошенко

П'ятниця, 13 червня 2008, 17:46

Виконуючий обов'язки голови Сумської облдержадміністрації Микола Лаврик заявив, що інфляційні процеси на Сумщині "не гірші і не кращі", ніж в інших регіонах.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в ОДА у відповідь на заяву прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що в Сумській області - один з найвищих темпів зростання інфляції, повідомляє "proUA".

На питання, чи не боїться він звільнення, враховуючи той факт, що прем'єр-міністр пообіцяла запропонувати Президентові звільнити 5 губернаторів з найгіршими показниками, Лаврик заявив, що в нього немає жодних побоювань, тому що ситуація є стабільною.

"Я ще раз акцентую: ми не кращі і не гірші. Ситуація не може вважатися нормальною, якщо йдуть такі інфляційні процеси. Вони не можуть обійти Сумську область. Упевнений, що в Кабміні розберуться з реальним станом на Сумщині", - заявив Лаврик.

Реклама:

Також він додав, що за тиждень до цієї заяви Юлія Тимошенко ставила Сумщину в приклад за дефляційні процеси.

"По основному ряду продуктів харчування в травні почалося зниження цін. Інфляційні розкручування, які спостерігаються в державі, негативно впливають на життєвий рівень людей і мало що залежить від керівників регіонів. За чим ми реально можемо стежити? Це впливати і забезпечувати контроль за торговою надбавкою, відстежувати рентабельність виробника, що знаходиться на території Сумщини. Наприклад, м'ясо птиці проводиться в Харківській, Черкаській областях. Ми можемо впливати тільки за допомогою контролю торгової надбавки. Чому міністр економіки підняв питання по Сумській області? Можливо, держкомстат спрацював не належним чином - у них своя арифметика", - вважає Микола Лаврик.

Крім того, він повідомив, що не одержував запрошення на засідання Кабміну, заплановане на 11 червня, де повинне було обговорюватися питання про губернаторів, що не справилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!