Президент вимагає поновлення фінансування держпрограм

П'ятниця, 13 червня 2008, 17:25

Президент України Віктор Ющенко має намір звернутися до уряду з вимогою відновити фінансування всіх запланованих на 2008 рік державних програм.

"Рішення цієї проблеми я бачу у двох напрямках: перше, про що я буду завтра окремо порушувати питання перед урядом - відкрити в рамках передбаченого на 2008 рік бюджету поточного фінансування по всім загальнонаціональним програмам, у тому числі і по субсидійованим відносинам і розрахункам з територіями. Це дасть можливість найближчим часом направити на користь територій кілька мільярдів гривень", - заявив Ющенко на прес-конференції в п'ятницю в Дніпропетровську.

Крім того президент підкреслив, що не гублячи часу, необхідно приступитися до внесення змін у бюджет на 2008 рік, повідомляє "Інтерфакс Україна" .

Він відзначив, що чотири дні назад направив листа міністрові фінансів і прем'єр-міністру на предмет того, чому не фінансуються державні програми.

Реклама:

"Мене дивує, що сьогодні 28 млрд. грн. на рахунках. Я б хотів, щоб вони працювали на бюджет", - підкреслив президент.

Він відзначив, що сьогодні спостерігається "нераціональне використання бюджетних засобів" і неправильна політика ведення бюджетних розтрат". "Якщо зміни не будуть внесені в поточну політику, ми будемо мати історію 2005 року, коли спочатку п'ять місяців сипали щедрими соціальними подарунками, а в червні-липні ми мали падіння промислового виробництва, а у вересні ми мали падіння мінус 1,6% ВВП", - сказав президент.

"Хотів би попередити, що останні чотири місяці темпи приросту ВВП нижче 10% Такого не було останні три роки. Інакше кажучи, якщо не буде скоректована бюджетна політика, не буде відкрите ефективне фінансування державних програм, і в національну економіку не будуть пущені гроші, а уряд не буде стимулювати підігрів економіки, ми прийдемо до заморожування економічних темпів падіння валового продукту", - сказав Ющенко.

Він також підкреслив, що сьогодні необхідно вийти на бюджетне фінансування відповідно до плану на 2008 рік всіх державних програм.

Ющенко відзначив, що це стосується також і "розрахунків з територіями".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!