Мінагрополітики пропонує збільшити розмір компенсації відсотків за кредитами

П'ятниця, 13 червня 2008, 15:29

Міністерство аграрної політики України пропонує збільшити розмір компенсації відсотків за кредитами для сільгосппідприємств з 1,2 до 1,5 від облікової ставки Нацбанку.

Таке положення міститься в проекті постанови Кабміну, розробленому відомством, повідомляє "РБК Україна" .

В якості обґрунтування називається погіршення ситуації на фінансових ринках і пов'язане з цим дорожчання кредитних ресурсів у 2008 р.

При цьому пропонується додатково включити до списку тих, що мають право на компенсацію, молоко- і м'ясопереробні підприємства.

Реклама:

Також пропонується підвищити граничний рівень ставок в іноземній валюті, по яких виплачується компенсація, з 11% до 14% річних для середньострокових і довгострокових кредитів і з 12% до 15% для короткострокових.

У національній валюті пропонується підвищити граничний рівень ставок з 17% до 20% річних для середньострокових і довгострокових кредитів і з 18% до 22% для короткострокових.

У 2008 р. держбюджетом передбачено виділення на компенсацію процентних ставок за кредитами для сільгосппідприємств 1 млрд грн, в т.ч. 700 млн грн - із загального фонду, 300 млн грн - із спецфонду.

За прогнозами Мінагрополітики, це дозволить залучити в 2008 р. в галузь 10 млрд грн кредитних ресурсів, а також забезпечити обслуговування раніше взятих кредитів на 8 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!