Ціни для підприємств сільгоспмашинобудування будуть фіксованими

Вівторок, 10 червня 2008, 17:27

Міністерство промислової політики України продовжує підтримувати ініціативу підприємств сільгоспмашинобудування про укладання меморандуму з металургійними підприємствами про поставки металопродукції за замороженими цінами.

Як повідомив заступник міністра промислової політики Володимир Севернюк на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу в Києві у вівторок, для виконання даного меморандуму необхідно всього 60 тис. тонн металопродукції в рік.

Разом з тим він відзначив, що практично всі метпідприємства, куди зверталося міністерство, відмовилися брати участь у даному меморандумі, повідомляє "Інтерфакс Україна"

"Практично всі відповіли негативно", - підкреслив заступник міністра.

Реклама:

При цьому Севернюк повторно призвав підприємства укласти меморандум, з огляду на складну ситуацію в сільському господарстві і на підприємствах сільгоспмашинобудування.

За його словами, у міністерство зверталися із пропозиціями про участь у меморандумі до п'яти метпідприємств України: "ArcelorMittal Кривій Ріг, "Запоріжсталь", Маріупольський меткомбинат ім.Ілліча, "Днепроспецсталь" і Донецький метзавод.

"Я обов'язково доможуся поставок металопродукції для підприємств сільгоспмашинобудування, ми обов'язково домовимося про держзамовлення на 60 тис. тонн - я даю обіцянку домогтися держзамовлення в третьому кварталі", - сказав заступник міністра.

При цьому Севернюк додав, що, якщо метпідприємства не відгукнуться на потреби сільського господарства і заклик Мінпромполітики, то міністерство може клопотатися перед урядом про введення індикативних цін на металлопродукцію.

"Даю ще тиждень - до наступного вівторка потім клопочуся перед Кабміном про введення індикативних цін", - Севернюк.

Як повідомлялося, Минпромполітики в середині травня, з огляду на обігу компаній сільськогосподарського машинобудування і оборонно-промислового комплексу (ОПК), ініціювало підписання меморандуму з металургійними підприємствами про фіксацію цін на металопродукцію для цих галузей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!