Кабмін виділив 15 млн.грн. для ліквідації наслідків аварії на шахті ім.К.Маркса

Вівторок, 10 червня 2008, 14:23

Кабінет Міністрів України виділив Мінвуглепрому 15 млн.грн. для ліквідації наслідків аварії, що відбулася 8 червня 2008 року на шахті імені Карла Маркса державного підприємства "Орджоникидзеуголь".

У тому числі виділені 5,1 млн.грн. для надання допомоги потерпілим і родинам осіб, що загинули внаслідок аварії. Відповідне розпорядження Кабміну N803 підписано 9 червня 2008 року, повідомляє "Лігабізнесінформ" .

Відповідно до документу, Міністерству фінансів України доручено здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

"Урядової комісії з розслідування причин і ліквідації наслідків аварії на шахті ім. К.Маркса ДП "Орджоникидзевуголь" визначити розмір допомоги потерпілим і родинам осіб, що загинула внаслідок аварії", - говориться в розпорядженні.

Реклама:

Крім того, Мінвуглепрому доручено затвердити в тижневий строк за узгодженням з Мінекономіки, Мінфіном і Мінрегіонбудом перелік видатків, пов'язаних із проведенням першочергових робіт і наданням допомоги потерпілим і родинам загиблих.

А також подати до 15 липня 2008 року Мінекономіки, Мінфіну, Мінрегіонбуду і Державному казначейству звіт про використання коштів, виділених відповідно до цього розпорядження.

Нагадаємо, Держміськпромнагляд України встановив, що на шахті імені Карла Маркса (Донецька область) всупереч забороні вівся видобуток вугілля.

Про це повідомив керівник інформаційного центру Державного комітету України по промисловій безпеці, охороні праці й гірському нагляду Андріан Галач.

Шахта ім. Карла Маркса ГП "Орджоникидзеуголь" - одна з 24 вугільних підприємств у Донецькій області, що були зупинені територіальним керуванням Держміськпромнагляду по Донецькій області через ряд порушень, виявлених у результаті перевірок стану промислової безпеки і охорони праці протягом останнього тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!