Тимошенко заявляє, що Ющенко підіграв "земельній мафії"

Середа, 9 квітня 2008, 12:06

Уряд має намір у Конституційному Суді доводити конституційність своєї постанови про порядок проведення аукціонів із продажу і передачі в оренду земель несільскогосподарського призначення.

Про це повідомила премєр-міністр Юлія Тимошенко в середу на засіданні Кабінету Міністрів.

"Це надзвичайна ситуація, і я хотіла б відновити дію цього документа. І якщо потрібно буде в Конституційному Суді боротися за чесні і прозорі процедури поводження з несільскогосподарською землею, то ми як уряд за це боротимемося і в Конституційному Суді", - сказала Тимошенко.

Прем'єр-міністр мотивувала необхідність відновлення дії постанови про порядок проведення аукціонів тим, що "земельна мафія" скористається кількома днями відсутності правового поля для подальших зловживань із землею.

Реклама:

"Не відомо, з яких причин президент практично наклав вето на це рішення уряду, і ми на сьогодні маємо припинення дії постанови, яка визначає всі порядки. Сьогодні святкує свою перемогу вся земельна мафія в Україні, яка звикла паразитувати на землі громад і яка звикла використовувати цю землю винятково для свого збагачення", - заявила Тимошенко.

За її словами, у результаті дії вказаної постанови уряду доходи деяких місцевих бюджетів збільшилися у 5-10 разів.

Тимошенко вважає, що припинення президентом дії цього рішення Кабміну утрудняє боротьбу, яку уряд веде з корупцією.

7 квітня президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив дію положення постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2008 року №90 "Деякі питання проведення земельних аукціонів".

Окрім того, глава держави звернувся до Конституційного Суду України для вирішення питання про конституційність названої постанови Кабміну.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!