Рада відмовилася затвердити список дозвільних документів від Ющенка

Вівторок, 8 квітня 2008, 18:20

Верховна Рада відмовилася затвердити вичерпний список документів дозвільного характеру.

За прийняття за основу законопроекту №1361 "Про перелік документів дозвільного характеру в сфері господарської діяльності" проголосували 198 депутатів за необхідних 226-ти.

Відповідно до законопроекту, внесеного президентом Віктором Ющенком, Рада мала намір заборонити дозвільним органам вимагати від суб'єктів господарчої діяльності не вхідні до переліку документи.

Перелік документів складався з 140 пунктів.

Реклама:

Законопроект був розроблений для практичної реалізації Концепції вдосконалення державного регулювання господарської діяльності, яка була затверджена президентом 3 вересня 2007 року.

У січні Ющенко вніс на розгляд Ради 6 законопроектів у сфері господарської діяльності, які визначив як невідкладні для позачергового розгляду в парламенті.

Головна мета запропонованих змін - спрощення дозвільних і регулюючих процедур.

З-поміж іншого, Ющенко пропонує скоротити перелік видів господарської діяльності, на здійснення яких потрібні ліцензії.

Президент вважає за доцільне відмовитися від ліцензування діяльності, пов'язаної з виробництвом автомобілів і автобусів, оскільки транспорт і так підлягає обов'язковій сертифікації. Зокрема, скасуванню підлягає ліцензування виготовлення виробів із дорогоцінних металів і каменів, заготування й переробка металобрухту, виконання топографо-геодезичних робіт і картографічних робіт, турагентської та фізкультурно-оздоровчої діяльності.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: