Ющенко вимагає від Тимошенко рішучих заходів проти інфляції

Понеділок, 7 квітня 2008, 16:24
Президент Віктор Ющенко закликає уряд вжити рішучих антиінфляційних заходів, щоб стабілізувати ситуацію на ринку.

"Я переконаний, нам треба ще раз звернутися до теми антиінфляційних заходів, вжити найрішучіших заходів, які би збалансували ситуацію", - заявив президент на зустрічі з прем'єром Юлією Тимошенко.

Говорячи про ефективну реакцію влади на зростання продовольчих цін, президент підкреслив: "Ключовий момент, який ми зараз повинні вжити, - це стимулювати національного виробника.  Це основні антиінфляційні заходи, коли ми говоримо про продовольчий ринок".

"Щоб ми показали - через 2-3 місяці у нас ситуація буде перекрита, тому що, коли ми говоримо про продовольство, ми, по суті, ведемо мову про можливість самодостатньої відповіді на всі ці виклики", - зазначив президент, повідомляє його прес-служба.

Завданням уряду в цьому контексті, на думку президента, є вироблення стратегічних висновків, спрямованих на стабілізацію ситуації - одночасно із забезпеченням "політики розвитку" та збалансованими соціальними стандартами.

Реклама:

Говорячи про зростання цін та інфляцію, перший заступник глави Секретаріату Олександр Шлапак наголосив: очевидно, зважаючи на динаміку інфляційних процесів у першому кварталі, насамперед має йтися про внесення до Бюджету-2008 змін, які б, "як мінімум, вирішили питання соціальних параметрів для наших громадян".

У першу чергу, йдеться про прожитковий мінімум, на якому, відповідно до українського законодавства, зав'язані практично всі соціальні параметри і значна кількість соціальних допомог. Показник у 481 гривню, з яким уряд планував увійти в другий квартал, очевидно, є заниженим, сказав він.

Шлапак також попросив не шукати винних у розвитку негативних інфляційних процесів в Україні.

Він відзначив, що провина за ріст споживчих цін лежить як на Секретаріаті президента, так і на кожному уряді, який діяв в Україні.

"Очевидно, винні - сьогоднішній уряд, нинішній парламент. Але, напевно, винні й попередні уряди. Я хочу підкреслити акцент, про який президент сказав під час сьогоднішньої розмови. Він стосується того, що ми затисли пропозиції", - сказав Шлапак, додавши, що це почалося не при цьому уряді, а значно раніше.

"Шукати зараз винних - найпростіша справа, але невдячна", - пояснив Шлапак.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: