Туркменістан піде судом на українського підрядника

Четвер, 24 квітня 2008, 10:26

Туркменістан має намір подати позов до Міжнародного арбітражу на українського підрядника будівництва тунелю в Ашхабаді - компанію "Інтербудмонтаж".

Про це повідомляє Державне інформаційне агентство Туркменістану (TDH), інформує УНІАН.

Як зазначається у повідомленні, Туркменістан перегляне свої відносини з українською компанією "Інтербудмонтаж", зважаючи на невиконання нею контрактних зобов'язань, що призвело до зриву термінів уведення в експлуатацію інженерно-комунікаційного тунелю в Ашхабаді.

"Незважаючи на те, що замовник суворо виконує умови контракту і своєчасно провів багатомільйонні авансові платежі, "Інтербудмонтаж" ось уже майже рік як фактично припинив роботу на важливому для подальшого розвитку інфраструктури столиці об'єкті, мотивуючи свою бездіяльність різного роду причинами", - цитує TDH заяву столичної мерії.

Реклама:

"Зважаючи на ситуацію, що є абсолютно неприйнятною з погляду цивілізованого партнерства, замовник об'єкта ухвалив рішення передати позов до компанії "Інтербудмонтаж" у Міжнародний арбітраж", - наголошується в повідомленні.

Як відомо, у січні цього року президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов висловив низку критичних зауважень щодо роботи українських будівельних компаній у Туркменістані.

Зокрема, відвідавши міст, що будується через річку Амудар'я, Бердимухамедов виставив серйозні претензії корпорації "Укртрансбуд", із вини якої були зірвані терміни введення моста в експлуатацію. За інформацією Turkmenistan.ru, наразі роботи на будівництві моста відновлені.

Туркменістан оцінював вартість місцевих проектів "Інтербудмонтажу" і "Укртрансбуду" в 280 млн дол.

Проект будівництва інженерно-комунікаційного тунелю в Ашхабаді є системою наземних і підземних споруд. До комплексу споруд дренажно-комунікаційних тунелів входять: дренажно-комунікаційні тунелі протяжністю 16 500 м, два скидні тунелі протяжністю 13 820 м, кінцевий тунель перетином, що споруджується відкритим способом, 22 технологічні камери і 72 шахтні колодязі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: