НБУ забере пам'ятку архітектури під обласний офіс

Четвер, 17 квітня 2008, 18:55

Національний банк має намір реконструювати пам'ятку архітектури - садибу цукрозаводчика Харитоненка на вул. Троїцькій, 4 у Сумах під офіс обласного управління до 2010 року.

Про це повідомив представник обласного управління НБУ.

З його слів, минулого тижня початок будівництва ознаменували тим, що у фундамент заклали символічну капсулу з монетами Нацбанку.

Будівельники відновлять напівзруйновану садибу до того вигляду, в якому вона була наприкінці XIX століття. Кардинальній реконструкції піддасться колишня стайня й приміщення для прислуги цукрозаводчика.

Реклама:

Їх розширять і добудують для співробітників Нацбанку, тут же буде й сховище. Кути цього будинку увінчають башточками й балконами.

В інших приміщеннях демонтувати нічого не будуть, але реконструюють і повністю змінять усі мережі. Мармурові сходи в особняку буде відреставровано.

Садиба Харитоненка змінить колір - із блідо-жовтого будинок стане помаранчево-бурим.

У реконструкцію НБУ вкладе близько 60 млн гривень. Роботи планують закінчити до кінця 2009 року.

Монтажно-будівельні роботи веде ТОВ "РЕМЕКС Інтернешенел Україна" (Київ). Фірма виграла тендер на пристосування пам'ятника архітектури під Управління НБУ в Сумській області.

Рішенням Кабінету Міністрів від 1 лютого 2006 року приміщення колишньої Центральної районної лікарні передали в державне майно й закріпили за Нацбанком.

Тепер він володіє 1,6 га землі під садибою цукрозаводчика й будинками загальною вартістю понад 2 млн гривень.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: