Французи купили горілчаний завод в Україні

Четвер, 7 лютого 2008, 12:51

Один із найбільших французьких виробників лікеро-горілчаної продукції - Belvedere - повідомив про купівлю Черкаського лікеро-горілчаного заводу.

Про це в четвер пише газета "Комерсант-Україна".

Це перший приклад відкриття закордонною горілчаною компанією виробництва в Україні.

В середу Антимонопольний комітет повідомив про надання компанії дозволу на придбання понад 50% ТОВ "Черкаський лікеро-горілчаний завод" і ТОВ "Промислове інвестиційне спільне українсько-американське підприємство "Італьяно в Україні" (цех Черкаського ЛГЗ у селі Степанках Черкаської області).

Реклама:

Дотепер продукція Belvedere була представлена в Україні лише в преміальному сегменті - компанія Алеф-Еліт імпортує в країну віскі Tullamore Dew і Scottіsh Leader, лікер Carolans, текілу Sіerra.

"Рішення про вихід на український ринок як виробника було прийнято давно, але сталося це тільки зараз у силу економічних і політичних обставин, у тому числі у зв'язку із вступом України у Світову організацію торгівлі", - сказав генеральний директор "Бельведер Україна" Володимир Притуляк.

Компанія планує купити й інші активи в алкогольній галузі, а також робити в Україні горілку, вино - бренди у середньо-ціновому і преміальному сегментах. Перший час продукція буде продаватися через субдистриб'юторів, а згодом буде налагоджена система прямої дистрибуції.

"Це перший приклад купівлі європейським виробником українського лікеро-горілчаного заводу", зазначив генеральний директор Національних алкогольних традицій Роман Вашколуп. У Belvedere поки не розкривають інформації про те, яка продукція й за якими торговельними марками буде вироблятися на підприємстві в Черкасах. За словами Притуляка, розлив напоїв розпочнуть до кінця поточного року.

"Черкаський ЛГЗ - одне із сучасних підприємств в Україні - був побудований наприкінці 90-х", розповів віце-президент Союзу оптовиків і виробників алкоголю й тютюну Юрій Жихарев. Попередні власники підприємства виготовляли горілку в нижньому ціновому сегменті (до 10 грн за 0,5 л) під ТМ "Арсенал" тощо.

Belvedere S.A. (ТМ Sobіeskі, Sіerra, Scottіsh Leader) - один із найбільших виробників і дистриб'юторів лікеро-горілчаної продукції у Франції й Польщі. Виторг у 2006 році - 819,32 млн євро, чистий прибуток - 13,02 млн євро. Акції компанії котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!