РФ та Угорщина підписали угоду щодо "Південного потоку"

Четвер, 28 лютого 2008, 18:32
Сьогодні, 28 лютого, в Москві Росія й Угорщина у присутності президента РФ Володимира Путіна і прем'єр-міністра Угорщини Ференца Дюрчаня підписали угоду про співпрацю при створенні газопроводу для транзиту природного газу через територію Угорщини.

Угорська ділянка "Південного потоку" окупиться за 15 років, її розрахункова вартість становить 10-14 мільярдів доларів, частка Угорщини буде 1,5 мільярда доларів.

Домовленості про участь Угорщини в проекті "Південний потік" досягнули під час візиту 25 лютого до Будапешта першого віце-прем'єра РФ Дмитрія Медведєва.

Газопровідна система "Південний потік", запуск якої заплановано на 2013 рік, призначена для транзиту і постачань природного газу на Балкани й у інші країни Європи з Росії через акваторію Чорного моря. Проект реалізують спільно російський "Газпром" та італійська енергетична компанія Eni. Угоди про будівництво ділянок "Південного потоку" вже підписані з Болгарією і Сербією.

Раніше Дмитрій Медведєв заявив, що проекти газопроводів Nabucco і "Південний потік" не вплинуть негативно один на одного.

Реклама:

Нагадаємо, раніше до "Південного потоку" приєдналася Сербія. Росія і Сербія підписали угоду про будівництво газопроводу для транзиту природного газу територією Сербії.

РІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: