RUE не подобається ідея "Нафтогазу" погасити частину боргу дивідендами їхньої "дочки"

Середа, 27 лютого 2008, 18:39

RosUkrEnergo (RUE) вважає необґрунтованими і неприпустимими заяви НАК "Нафтогаз України" про погашення частини газового боргу за рахунок дивідендів "Укргаз-Енерго" (спільне підприємство RUE і "Нафтогазу") за 2006-2007 рр.

Як заявив прес-секретар компанії RosUkrEnergo Андрій Кнутов, рішення про дивіденди ухвалюється акціонерами компанії на загальних зборах, такого рішення за 2006 р. прийнято не було.

Що стосується 2007 р., то, на думку RUE, обговорювати розмір і термін перерахування дивідендів за минулий рік передчасно, оскільки не завершений аудит української компанії, не було зборів акціонерів і, отже, немає жодного рішення про виплату грошей.

"Заяви НАК "Нафтогаз України" про погашення частини заборгованості перед ЗАТ "Укргаз-Енерго" за рахунок дивідендів 2006-2007 рр. неприпустимі і юридично не обґрунтовані. Ця незаконна позиція cпрямована на затягування процесу виплат усього боргу за природний газ, спожитий у 2007 р.", - сказав Кнутов.

Реклама:

Він підкреслив, що розмір решти всієї заборгованості НАК "Нафтогаз України" "підлягає повній і безумовній виплаті в найкоротші терміни".

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: