Зростання економіки США зупинилося - Алан Грінспен

Вівторок, 26 лютого 2008, 18:29
Екс-глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Алан Грінспен заявив, що економічний ріст у країні зупинився і швидка зміна ситуації на краще малоймовірна.

"На поточний момент ріст економіки США дорівнює нулеві", - заявив Грінспен, додавши: що довше економіка перебуватиме в цьому стані, то ймовірнішим є затяжний спад.

Грінспен очолював ФРС США впродовж двох десятиліть (до 2006 року) і є одним із найбільш шанованих експертів у світі з питань економіки.

Два найбільших інвестиційних банки - Goldman Sachs і Merrill Lynch - спрогнозували спад американської економіки в 2008 році й оголосили про початок рецесії в США.

Тимчасом, згідно з офіційним прогнозом ФРС США, економічний ріст у країні цього року становитиме від 1,3% до 2%. Цей прогноз, який оприлюднили минулого тижня, виявився на півпроцента нижчим попереднього.

Реклама:

Як повідомлялося, американська літня криза з іпотекою спровокувала підвищений інтерес інвесторів до ринків країн, що розвиваються, у тому числі й до українського фондового ринку.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) оцінив збитки світової економіки від іпотечної кризи в США у $170-200 млрд.

Нагадаємо, на Всесвітньому форумі в Давосі Джордж Сорос заявляв, що рецесія в США практично неминуча, в той час як світова економіка загалом може уникнути спаду. Крім того Сорос заявив, що криза на ринку кредитування в США стане закінченням ери статусу долара як основної валюти світових резервів.

BBCrussian.com

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: