Засновник Daewoo потрапив під дію новорічної амністії

Вівторок, 8 січня 2008, 12:06 -

Засновник корпорації Daewoo Кім У Чхун (Kim Woo-choong), засуджений до восьми років позбавлення волі, потрапив під дію амністії, оголошену владою Південної Кореї напередодні Нового року.

У травні 2006 року Кім У Чхун був визнаний винним в розкраданнях і шахрайстві і засуджений до тривалого тюремного ув’язнення. Крім того, суд зобов'язав засновника Daewoo відшкодувати збитки у розмірі 17,9 трильйона вон (близько 18,2 мільярда доларів) і виплатити 10 мільйонів вон штрафу.

Проте вже в червні 2006 року суд ухвалив рішення відкласти виконання вироку через поганий стан здоров'я бізнесмена. Тепер, після того, як 71-річний Кім У Чхун потрапив під амністію, оголошену напередодні 2008 року, йому взагалі не доведеться йти до в'язниці.

Daewoo збанкрутіла під час азіатської фінансової кризи в кінці 1990-х років.

Реклама:

З'ясувалося, що компанія за особистою вказівкою її глави необґрунтовано завищувала свої фінансові показники, щоб отримувати банківські кредити і засоби з держбюджету.

Після банкрутства Daewoo і початку судового розслідування Кім У Чхун покинув Південну Корею і протягом кількох років переховувався за кордоном. У 2005 році він добровільно повернувся в країну і з'явився перед судом.

"Лента.ру"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: