Україна домовилася з Італією про поновлення авіарейсів

Середа, 7 листопада 2007, 12:26

Україна попередньо домовилася з Італією про поновлення до 1 грудня всіх рейсів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Італію.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства транспорту.

Відповідно до повідомлення, міністр транспорту Микола Рудьковський за участі голови Державної авіаційної адміністрації Анатолія Колісника зустрівся з послом Італії в Україні Фабіо Фаббрі.

У результаті зустрічі досягнуто усної згоди про тимчасове поновлення (до 1 грудня) дозволу на нічну стоянку авіакомпанії "Alitalia" в аеропорту "Бориспіль" (Київська область), а також про повне поновлення регулярних рейсів МАУ в Італію.

Реклама:

Рудьковський підкреслив, що це рішення про надання нічної стоянки "Alitalia" набуває чинності одночасно з рішенням італійської сторони про поновлення регулярних рейсів МАУ в Італію.

"За цей час авіаційна влада повинна провести переговори, у найкоротший термін прийняти остаточне рішення з урахуванням усіх діючих офіційних документів", - сказав він.

Як повідомлялося, 5 листопада Україна запропонувала Італії перевести регулярні рейси авіакомпаній "Alitalia" і МАУ в чартерні.

Раніше Державіаадміністрація заявила про порушення Італією міжурядової угоди про повітряне сполучення.

Італійська сторона в особі авіакомпанії "Alitalia" не одержала відповідного дозволу на нічну стоянку в аеропорту "Бориспіль".

Італійська авіаційна влада повідомила, що авіакомпанії МАУ італійська сторона заборонила всі польоти в Італію до надання "Alitalia" права нічної стоянки.

МАУ скасувала рейси "Київ-Рим" і "Київ-Мілан" із 31 жовтня.

Авіакомпанія скасувала рейси в Італію у зв'язку з відсутністю затвердження зимового розкладу польотів з боку авіаційної влади Італії.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!