"Нафтогаз" просить у Януковича знизити податкове навантаження

Середа, 7 листопада 2007, 13:14 -

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" направила Кабінету Міністрів пропозицію зі зниження податкового навантаження на компанію.

Про це повідомив перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Едуард Швидкой на міжнародній конференції "Нафтогазовий комплекс України: надійність, стабільність і перспективи".

З його слів, за останні 6 років орендна плата за видобування вуглеводнів збільшилася в 12 разів.

"Нафтогаз України" направив уряду пропозицію, відповідно до якої податкове навантаження повинне становити 11-12 % від річного обороту компанії.

Реклама:

Нагадаємо, у серпні "Нафтогаз України" виключав, що затверджена Кабміном розстрочка податкових зобов'язань компанії, які будуть виникати в липні-грудні (2 півріччя) 2007 року, спричинить невиконання соціальної частини державного бюджету.

Кабмін доручив Державній податковій адміністрації й Міністерству фінансів надавати "Нафтогазу України", її дочірнім компаніям і підприємствам, державним і відкритими акціонерними товариствам, газопостачальним компаніям (облгазам), контрольні пакети акцій яких передані в статутний фонд НАК й показники діяльності яких враховані в консолідованому фінансовому плані компанії, розстрочку в сплаті податкових зобов'язань, що  виникатимуть протягом другого півріччя 2007 року, на 12 календарних місяців.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: