Росія почне постачати газ до Китаю - Медведєв

Понеділок, 5 листопада 2007, 15:42 -

Перший віце-прем’єр Дмітрій Медведєв повідомив, що найближчим часом Росія почне здійснювати постачання газу до Китаю.

"Ми сподіваємося вийти вже найближчими роками на практичну модель співпраці в галузі постачань газу. Зараз узгоджуються параметри щодо цін, маршрутів, і, я думаю, це питання найближчого майбутнього, а китайські товариші в цьому напрямі виявляють найбільшу зацікавленість", - повідомив Медведєв.

За його словами, йдеться про існуванні кількох можливих маршрутів транспортування газового палива з Росії, зараз опрацьовуються різні варіанти. Медведєв також зазначив, що питання про постачання російської нафти до Китаю перебувають у практичній площині, а між "Роснафтою" і китайськими структурами реалізуються відповідні контакти.

Реклама:

Перший віце-прем’єр підкреслив, що "енергетика - абсолютно ключовий пункт російсько-китайської економічної взаємодії, тому що Росія - провідна енергетична держава світу, а Китай - найбільша держава на планеті й має економіку, що бурхливо розвивається, котра сьогодні набрала безпрецедентних темпів розвитку".

"Але, звичайно, і нафта, і газ - це не все, що є в Російській Федерації. Очевидно, що для нас є ключовими й питання взаємодії в галузі транспорту, в галузі зв’язку - це все те, де ми можемо співробітничати, де в нас є дуже гарні можливості для взаємодії", - зазначив перший віце-прем’єр РФ.

Медведєв нагадав, що нещодавно була запущена перша частина проекту Тяньваньської АЕС. Другу частину АЕС створять і запустять в експлуатацію найближчими роками. "Поки, починаючи з вересня, все гаразд і, сподіваюся, що й надалі співпраця в галузі атомної енергетики планомірно розвиватиметься. Це дуже важливий сегмент нашої взаємодії", - підкреслив Медведєв.

Раніше повідомлялося, що лідери Казахстану та Китаю підписали угоду про будівництво трубопроводу для транспортування природного газу з Туркменістану до Китаю.

17 липня 2007 року китайська національна нафтогазова корпорація "China National Petroleum Corporation" (CNPC) уклала угоду з "Туркменгазом" про закупівлю туркменського газу й підписала договір про розділення продукції під час розробки одного з родовищ природного газу в Туркменістані.

"NEWSru.com"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: