Ющенко пообіцяв армії найбільше за всю історію

Понеділок, 12 листопада 2007, 10:37

Близько 2-2,5 мільярдів гривень передбачать у бюджеті наступного року для забезпечення державного оборонного замовлення.

Про це повідомив президент Віктор Ющенко в суботу під час церемонії складання військової присяги молодим поповненням окремого Новоросійсько-Київського орденоносного полку президента України.

"У наступному році український оборонно-промисловий комплекс зможе виконати державне замовлення на суму близько 4 мільярдів гривень. Очевидно, близько 2-2,5 мільярдів гривень ми передбачимо у бюджеті країни для забезпечення фінансування цього контракту", - зазначив він.

За словами Ющенка, йдеться передовсім про модернізацію ключових зразків озброєння та військової техніки української армії, повідомляє прес-служба Міноборони.

Реклама:

"У 2008 році передбачено виділити на ці потреби найбільшу суму за всю історію України. Це дасть змогу зробити українське військо більш технологічним", - наголосив президент.

Він також зазначив, що з 1 січня військовослужбовець української армії, який перебуває на пенсії, отримає значне підвищення пенсійного забезпечення.

За словами Ющенка, починаючи з нового року солдат української армії отримуватиме втричі вище грошове забезпечення, а у більшості військових частин запровадять забезпечення харчуванням через спеціалізовані комерційні установи, що принесе на стіл солдата різноманітну та калорійну їжу.

Ющенко також повідомив, що з 1 січня ліквідують диспропорцію у грошовому забезпеченні військовослужбовців силових структур.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!