Азаров подався до Киргизстану

Понеділок, 12 листопада 2007, 12:23

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров відбув у Бішкек (Киргизстан) для переговорів про вступ України у Світову організацію торгівлі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

У складі української делегації міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

Киргизьку делегацію на переговорах очолює міністр економіки й фінансів Акілбек Жапаров.

Реклама:

Під час переговорів розглянуть шляхи врегулювання фінансових претензій Киргизстану до України, а також ухвалення компромісного рішення з антидемпінгових заходів України щодо електричних ламп, які постачають із Киргизстану.

За результатами переговорів українська сторона розраховує парафувати двосторонній протокол про доступ на ринки товарів і послуг - останній для України протокол із країною-членом робочої групи зі вступу до СОТ.

"Мета нашого візиту - зняти всі невирішені питання, забути про непорозуміння й нарешті вийти на новий рівень економічного, культурного, наукового, гуманітарного співробітництва", - зазначив Азаров, починаючи переговори.

Під час візиту в Бішкек Азаров і Яценюк також планують зустрітися із президентом Киргизстану Курманбеком Бакієвим.

Яценюк зустрінеться зі своїм киргизьким колегою Еднаном Карабаєвим.

9 листопада президенти України Віктор Ющенко й Киргизстану Курманбек Бакієв по телефону обговорили перспективи вступу України у СОТ.

Сторони домовилися, що 12 листопада урядова делегація на чолі з Азаровим і Яценюком вилетить у Киргизстан для остаточного узгодження питань вступу України у СОТ, а також створення спільної робочої групи з підписання двостороннього протоколу про доступ на ринки товарів і послуг.

Україна розраховує вступити в СОТ до кінця 2007 року.

Для цього Україна завершила переговори й підписала двосторонні протоколи про доступ на ринки товарів і послуг із 49 країнами.

На сьогодні завершено переговори з В'єтнамом і консультації з Гватемалою.

Кабмін розраховує завершити підготовку підсумкового звіту про вступ України у СОТ наприкінці листопада.

Представник України при штаб-квартирі СОТ у Женеві (Швейцарія) Володимир Балута прогнозує вступ нашої країни в цю організацію восени 2008 року.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!