Поляки очікують в Україні інвестиційний бум

Понеділок, 12 листопада 2007, 14:07

Радник-міністр відділу торгівлі й інвестицій посольства Польщі в Україні Ганна Сковронська-Лучинська вважає, що Україну і Польщу очікує інвестиційний бум.

"Я впевнена, що Україну і Польщу чекає інвестиційний бум", - сказала Сковронська-Лучинська.

За її словами, це передовсім пов'язане з проведенням в Україні і Польщі фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Сковронська-Лучинська вважає, що ця подія істотно збільшить рівень інвестицій в інфраструктуру. За її словами, це також сприятиме більш тісному співробітництву українських і польських бізнесменів.

Реклама:

У свою чергу посол Польщі в Україні Яцек Ключковський заявив, що Польща задоволена динамікою росту польських інвестицій в економіці України.

"Динаміка росту польських інвестицій в Україні становить більше 50%. Ми задоволені такою динамікою", - сказав посол.

Ключковський нагадав, що Польща займає 11-те місце серед країн, що інвестують в Україну, і її частка становить 500 млн доларів.

Як повідомлялося, результати експертного дослідження, здійсненого в Харкові, показали, що інвестклімат у місті – один із найгірших в Україні.

Раніше мер Ялти Сергій Брайко спрогнозував залучення близько 200 млн доларів інвестицій у будівництво об'єктів у місті в 2008 році.

"УНІАН"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!