Bridgestone купуватиме в Україні... сажу

Понеділок, 8 жовтня 2007, 17:40 -

Кременчуцький завод технічного вуглецю (Полтавська область) з 2008 року планує почати реалізацію своєї продукції турецькій філії великого світового виробника автомобільних шин компанії Bridgestone.

Про це повідомив журналістам директор підприємства В'ячеслав Яворський.

З його слів, зараз ведуться переговори про підписання довгострокового контракту на поставку технічного вуглецю (сажі) через партнерів з Польщі.

"У першій декаді жовтня ми відвантажуємо дві пробні партії. З наступного року почнемо постійну поставку компанії Bridgestone", - сказав Яворський.

Реклама:

Також Яворський додав, що раніше завод уклав контракт на поставку технічного вуглецю в Дубаї (Саудівська Аравія), з весни завод співпрацює з іранською компанією Maad Koush, яка спеціалізується на виробництві хімічної продукції.

"Була зроблена проплата, і зараз ідуть відвантаження нашої продукції в ці країни", - додав він.

Яворський не уточнив обсяги поставок продукції за контрактами, пославшись на комерційну таємницю.

Завод - великий виробник сажі, необхідної для шинної промисловості.

Як повідомлялося, 2006 рік Кременчуцький завод техвуглецю закінчив із чистим прибутком 15,399 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 55,82%, або на 83,737 млн. гривень до 233,746 млн. гривень порівняно з 2005.

Завод експортує більшу частину продукції великим виробникам шин Michelin (Франція), Goodyear Tire & Rubber Co. (США), Continental AG (Німеччина), а також у Польщу, Угорщину, Чехію й Канаду.

За даними підприємства на кінець 2006, 19% його акцій належать товариству з обмеженою відповідальністю "Хімопол" (Київ), 11,9% - відкритому акціонерному товариству "Хімекс" (Донецьк), 64,3% - фізичним особам.

Компанія Bridgestone - світовий лідер у виробництві шин - заснована в 1931 році в Японії; це мультинаціональна корпорація з 155 заводів в 27 країнах світу.

Турецькі заводи випускають шини Bridgestone під торговельною маркою Lassa.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: