Переговори з "Газпромом" заплановані на понеділок

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 15:18 -

Міністр палива і енергетики Юрій Бойко й голова правління російського газового монополіста компанії "Газпром" Алєксєй Міллєр планують 8 жовтня в Москві (Росія) провести робочу зустріч, на якій мають намір обговорити погашення боргу господарюючих суб'єктів за поставлений природний газ.

Про це повідомила прес-служба "Газпрому".

"Переговори з питань співпраці в газовій сфері й, зокрема, погашення існуючої заборгованості господарюючих суб'єктів за поставки газу на Україну в 2007 році будуть продовжені на наступному тижні", - сказано в повідомленні.

Зустріч пройде в центральному офісі "Газпрому".

Реклама:

Як повідомляло агентство, 2 жовтня "Газпром" попередив, що має намір скоротити поставки природного газу в Україну у випадку непогашення 1,3 млрд. боргу компанії "РосУкрЕнерго" перед "Газпромом" за поставлений газ.

При цьому борг спільного підприємства "Укргаз-Енерго" перед "РосУкрЕнерго" і Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" перед "Укргаз-Енерго" озвучено не було.

Після цього Бойко вилетів у Росію, де домовився з головою правління "Газпрому" Алєксєєм Міллєром про погашення наявного боргу українською стороною до листопада 2007 року.

Цього року Україна не закуповує природний газ російського походження, маючи домовленості з Узбекистаном про поставки через ексклюзивного постачальника компанію "РосУкрЕнерго" 7 млрд. куб. м газу на рік і з Казахстаном про поставки 8,5 млрд. куб. м газу на рік, а також з Туркменістаном про поставки 42,5 млрд. куб. м газу на рік.

На кордоні України і Росії газ в "РосУкрЕнерго" купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу України" для потреб населення, ТКЕ й бюджетної сфери.

"РосУкрЕнерго" закуповує весь газ в "Газпрому".

50% "РосУкрЕнерго" належать "Газпрому", 45% - Дмитру Фірташу, 5% - Івану Фурсіну.

По 50% "Укргаз-Енерго" володіють "Нафтогаз України" й "РосУкрЕнерго".

У серпні голова правління "Нафтогазу України" Євген Бакулін заявляв про 2,5 млрд. гривень боргу перед спільним підприємством "Укргаз-Енерго" за поставлений газ.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: