Росія стурбована конфліктом навколо "Укртатнафти"

Вівторок, 23 жовтня 2007, 18:52 -

Посольство Росії в Україні стурбоване конфліктом навколо компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область), пов'язаним з поновленням судом на посаді голови правління підприємства Павла Овчаренка.

Про це на прес-конференції повідомив радник-посланник посольства Росії в Україні Євґєній Пантєлєєв.

На його думку, у зв'язку з поновленням Овчаренка виникла небезпека припинення стабільного функціонування НПЗ.

"Ми серйозно стежимо за ситуацією, на наш погляд є думка, що давня корпоративна суперечка перейшла в якусь іншу фазу, десь за допомогою не зовсім законних методів", - сказав Пантєлєєв.

Реклама:

Він додав, що посольство Росії буде продовжувати стежити за ситуацією й сприяти тому, щоб російські інвестори комфортно почували себе в Україні.

Як повідомлялося, апеляційний суд Сумської області 29 серпня своєю ухвалою поновив Павла Овчаренка на посаді голови правління "Укртатнафти".

19 жовтня Овчаренко приступив до виконання обов'язків голови правління.

Овчаренко був звільнений з посади голови правління "Укртатнафти" у вересні 2004 року.

Республіка Татарстан і компанія "Татнєфть" (Росія) вважають, що поновлення судом Овчаренка на посаді - рейдерське захоплення підприємства.

Станом на початок 2007 року, 43,054% акцій компанії належали "Нафтогазу України", 28% акцій - Міністерству майна й земельних ресурсів Татарстану, 9,96% - SeaGroup International PLC (США), 8,6% - компанії "Татнєфть" (Татарстан), 8,336% - компанії AmRuz Traiding AG (Швейцарія).

У жовтні 2006 року уряд Татарстану передало в довірче управління російській компанії "Татнєфть" 28% акцій "Укртатнафти".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: