Ахметову остаточно дозволили заволодіти головним "рубильником"

Понеділок, 15 жовтня 2007, 11:01 -

Господарський суд Запорізької області виніс рішення, згідно з яким реєстровим кредиторам ВАТ "Дніпроенерго", яке з 2001 року перебувало в процедурі банкрутства, будуть повністю погашені всі борги.

Про це повідомляє прес-служба "Дніпроенерго".

Згідно з повідомленням, надходження коштів у розмірі 1,052 млрд. гривень на санаційний рахунок ВАТ "Дніпроенерго" від інвесторів для проведення розрахунків із кредиторами було підтверджено в судовому засіданні.

Грошові кошти для розрахунків із кредиторами надійшли від інвесторів, якими виступили два українських вуглевидобувних підприємства ВАТ "Павлоградвугілля" і ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу".

Крім того, інвестори зобов'язалися внести 1,01 млдр. гривень у реконструкцію і модернізацію основних фондів ВАТ "Дніпроенерго", а також для виконання соціальних програм енергогенеруючої компанії.

Реклама:

Мирова угода була попередньо затверджена комітетом кредиторів ВАТ "Дніпроенерго" і погоджена у відповідних органах державної влади і управління.

Також суд виніс ухвалу про припинення справи про банкрутство енергогенеруючої компанії.

Як відомо, ВАТ “Павлоградвугілля” і ВАТ “Шахта “Комсомолець Донбасу” керує корпорація “Донбаська паливно-енергетична компанія”, яка у свою чергу є структурою з управління енергетичними активами групи СКМ бізнесмена Ріната Ахметова.

ВАТ "Дніпроенерго" – найбільша за потужністю з п'яти теплових енергогенеруючих компаній України. До її складу входять Запорізька, Криворізька і Придніпровська ТЕС.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: