Microsoft виплатить відшкодування у сумі $179 млн

Середа, 5 вересня 2007, 16:06 -

Компанія Microsoft виплатить 179 мільйонів доларів як відшкодування збитку. Рішення про це після 7 років позову прийняв суд США

Колективний позов був поданий від імені жителів штату Айови, які звинуватили Microsoft у завищенні цін на програми.

Microsoft, втомившись від багаторічного позову, запропонувала укласти мирову угоду ще у квітні цього року. Тепер суд прийняв цю пропозицію, знизивши суму вимог позивачів з 3300 до 179 мільйонів доларів.

Компанія Microsoft визнана винною в тому, що продавала своє програмне забезпечення за ціною, яка перевищує його ринкову вартість в умовах відсутності конкуренції.

Реклама:

Жителі Айови тепер можуть одержати від Microsoft 16 доларів за кожну куплену копію Windows або MS-DOS у період з 18 травня 1994 року по 30 червня 2006 року. Крім того, вони мають право отримати по 29 доларів за Excel і 10 доларів за Word, Works і Home Essentials.

Прийом заявок на одержання грошей буде кінчений 14 грудня. Незатребувані кошти віддадуть місцевим школам для купівлі нових комп'ютерів.

Як повідомлялося, Microsoft виплатила 13 мільйонам користувачів Windows зі штату Каліфорнія 1,1 мільярда доларів за порушення антимонопольного законодавства.

"NEWSru.com"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: