Український експорт: вікно відкривається?

Семенюк продала росіянам Луганськтепловоз незаконно - рішення суду

Середа, 26 вересня 2007, 16:18

Київський апеляційний господарський суд відхилив апеляцію Фонду державного майна на рішення господарського суду Києва від 25 червня, який зобов'язав Брянський машинобудівний завод (Росія) за позовом ВАТ "Дніпровагонмаш" повернути в державну власність приватизовані 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз", і залишив це рішення суду першої інстанції в силі.

Про це повідомила прес-служба ФДМУ.

За даними прес-служби, ФДМУ вже підготував касаційну скаргу на зазначене рішення апеляційного суду і протягом найближчих декількох днів має намір подати її у Вищий господарський суд.

25 червня Госпсуд Києва зобов'язав Брянський машинобудівний завод (Росія) за позовом ВАТ "Дніпровагонмаш" повернути в державну власність приватизовані 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз", 5 липня ФДМУ подав апеляційну скаргу на це рішення.

Реклама:

Також Госпсуд Києва розглядав позов Генпрокуратури з вимогою скасувати договір купівлі-продажу 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз" між Фондом державного майна і Брянським машзаводом, але відклав його розгляд до рішення апеляційного суду відносно справи за позовом "Дніпровагонмашу".

У березні ФДМУ продав 76% "Луганськтепловоза" закритому акціонерному товариству "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод".

У жовтні 2006 ФДМУ призупинив конкурс із продажу "Луганськтепловоза" на підставі низки судових позовів, основним з яких був позов "Укрзалізниці".

Крім того, на "Луганськтепловоз" претендувала компанія "АвтоКрАЗ", яка в 2001 виграла конкурс із продажу держпакету акцій холдингу, але його результати були скасовані ФДМУ.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!