У літньому сезоні український кордон перетнули 28 млн. туристів

Середа, 12 вересня 2007, 16:23

У цьому туристичному сезоні державний кордон України перетнуло більше 28 млн. туристів в обох напрямах.

За даними Державної прикордонної служби України, за час туристичного сезону 2007 року 17 млн. громадян України виїхали за кордон, 12 млн. громадян інших країн в’їхали до України.

Як повідомив начальник управління прикордонного контролю й адміністрації Державної прикордонної служби України Віталій Антонюк на прес-конференції у Києві в середу, всього з початку року через пункти пропуску на українській межі було пропущено близько 12 млн. транспортних засобів і близько 59 млн. осіб (у 2006 році - більше 10 млн. транспортних засобів і близько 51 млн. осіб).

Реклама:

За словами Антонюка, переважна більшість туристів (69%), які прибули до України в цьому туристичному сезоні, є громадянами Росії, Білорусії, Молдови та держав Євросоюзу.

При цьому він зазначив, що більшість громадян приїжджають в Україну через пункти пропуску на західній та українсько-російській ділянках кордону (по 33%); трохи менше - на українсько-білоруській ділянці кордону (10%); а також через аеропорти Бориспіль, Одеси, Сімферополя, Львова (8%).

"Зривів, збоїв, серйозних негативних ситуацій на кордоні не відбулося", - підкреслив Антонюк.

У свою чергу, начальник служби регуляторної політики Держслужби туризму та курортів Євгеній Малацай повідомив, що в січні-червні 2007 року на території України діяло 4,4 тис. ліцензованих туроператорів, і турагентств.

За його словами, відзвітували про діяльність близько 3 тис. ліцензіатів, які цього року надали туристичні послуги на загальну суму близько 2 млрд. грн., що на 51% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Малацай також зазначив, що 78% обслугованих турагентствами туристів відпочивали в рамках програм із внутрішнього туризму (в 2006 році - 53%).

У червні повідомлялося, що Державна служба курортів і туризму планує до жовтня завершити розробку Стратегії розвитку туризму в Україні до 2015 року.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!