Ющенко вважає, що уряд не бореться з корупцією

Вівторок, 7 серпня 2007, 11:30 -

Президент України Віктор Ющенко закликає уряд невідкладно забезпечити ефективну протидію корупції, "не на словах, а на ділі дотримувати визначених пріоритетів у державній політиці, одним із яких є подолання корупції".

Лист відповідного змісту В.Ющенко направив прем'єр-міністру України Віктору Януковичу, повідомляє у вівторок прес-служба глави держави.

Президент звертає увагу прем'єра на те, що заяви уряду, щодо пріоритетності подолання корупції, не підкріплені конкретними діями.

"Дотепер не затверджений План дій щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності", схвалений указом №742 у 2006 році, а також проігнорована пропозиція щодо попереднього суспільного обговорення проекту відзначеного плану. Урядом не підготовлено до розгляду на засіданні Ради національної безпеки й оборони України питання щодо стану боротьби з корупцією в органах влади, усіх сферах життєдіяльності країни", - відзначається в листі.

На думку Ющенка, перераховані та інші факти дають підстави стверджувати, що реальна боротьба з корупцією не ведеться. Системна цілеспрямована робота щодо протидії корупції заміняється формальним плануванням антикорупційних заходів, що звичайно не виконуються. Значна частина осіб, притягнутих до відповідальності за корупцію, усупереч вимогам закону продовжує займати посади і виконувати функції держави.

Реклама:

Президент підкреслює, що на шлях здійснення корупційних діянь стають не тільки рядові чиновники і їх керівники, але і працівники правоохоронних органів, покликаних стояти на захисті конституційних прав і воль громадян. Протягом першого півріччя 2007 року за здійснення корупційних дій до адміністративної і кримінальної відповідальності притягнуто близько 400 працівників органів внутрішніх справ, більш 300 - органів державної податкової і 40 - митних служб.

Про результати дій уряду, керівників інших центральних органів виконавчої влади щодо заходів по забезпеченню ефективної протидії корупції Ющенко просить проінформувати на засіданні РНБО, яке планується на 17 серпня 2007 року.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: