Бондар вважає, що Рудьковський неадекватний маніпулятор

Вівторок, 7 серпня 2007, 14:02 -

Заступник глави секретаріату президента України Віктор Бондар заявив, що черговий інцидент на залізниці 6 серпня, коли вагони вантажного потяга зійшли з рейок на Південній залізниці, свідчить про те, що проблема безпеки на транспорті стала системною і вимагає принципового рішення. Про це повідомила прес-служба Секретаріату.

Бондар підкреслив, що керівництво Мінтрансу наполегливо демонструє свою неадекватність цим завданням. Про це свідчить, зокрема, заява прес-служби Мінтрансу про зниження на 24,3% кількості аварій на транспорті за 6 місяців 2007 року в порівнянні з відповідним періодом 2006 року. На думку Бондаря, це є "прикладом маніпуляцій зі статистикою і прагненням сховати реальний стан справ у галузі".

"Як відомо, факти - річ уперта, вони свідчать про протилежне. За шість місяців 2006 року, коли наша команда керувала міністерством, на залізничному транспорті не відбулося ні однієї катастрофи або аварії. У той же час, тільки за липень 2007 року на залізницях України відбулося дві катастрофи і ряд серйозних інцидентів", - заявив Бондар.

Він також нагадав, що за офіційною статистикою Мінтрансу, кількість ДТП за участю ліцензованого їм автотранспорту загального призначення скоротилася з 234 подій у 2006-м до 86 цього року. У той же час, за повні сім місяців 2007 року смертність у цьому сегменті автотранспорту виросла на 1%.

Реклама:

"Маємо нонсенс. При скороченні майже втроє кількості ДТП, про що звітує Мінтранс, збільшилася кількість загиблих. Подібна "арифметика" свідчить або про некоректне використання статистичних даних, або про відверту їхню фальсифікацію", - підкреслив заступник голови секретаріату.

На його думку, варто усвідомлювати, що "фальсифікація показників загрожує безпеці мільйонів людей, що стали заручниками в схемах "комбінатора" від транспорту". "Адже ситуація стає усе більш непрогнозованою і загрожує транспортним колапсом", - сказав він.

Бондар підкреслив, що керівництво Мінтрансу не бажає помічати проблем. Це, зокрема, демонструють факти прокурорської перевірки діяльності міністерства. В одному з документів прокурорського реагування Генеральної прокуратури України відзначається, що з численних відомчих перевірок стану профілактичної роботи на залізницях жодна "не виявила істотні порушення".

В той же час протягом першого півріччя 2007 року за результатами прокурорських перевірок у галузі порушені 345 кримінальних справ, з яких 183 уже спрямовані в судові інстанції. За цей же період задоволені 1030 протестів прокурорів, а по актах прокурорського реагування притягнуті до відповідальності 3052 чиновника, що працюють на транспорті.

"Прийшов час зупинити словоблудство і перейти до твердих професійних дій по наведенню порядку на транспорті. І першим кроком до цього повинна стати відставка міністра транспорту", - акцентував В.Бондар.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: