Міністерство ЖКГ хоче регулювати установку індивідуального опалення

Вівторок, 7 серпня 2007, 16:03 -

Міністерство житлово-комунального господарства (ЖКХ) України ініціює розробку документа, який би регулював установку індивідуального опалення до прийняття відповідного закону, повідомив міністр ЖКХ Олександр Попов.

"Ми організували робочу групу. Ми не будемо чекати, поки щось заробить Верховна Рада України. Я думаю, що не пізніше ніж у вересні вийде наказ міністерства, завірений Мін'юстом, у якому ми врегулюємо це питання", - сказав він на прес-конференції в Києві.

За його словами, даний документ буде містити норми, що регулюють питання установки індивідуального опалення, до їхнього закріплення на законодавчому рівні.

Разом з тим віце-прем'єр-міністр України Володимир Рибак повідомив журналістам, що закон про індивідуальне опалення вже розроблений і буде прийнятий, як тільки запрацює Верховна Рада.

Реклама:

Також Попов у липні прогнозував, що норми і правила по установці індивідуального опалення в Україні будуть затверджені до кінця 2007 року урядовою постановою, проект якого поданий у Міністерство економіки й у Міністерство фінансів для узгодження.

Раніше Рибак повідомляв, що норми і правила по установці індивідуального опалення будуть розроблені окремо для будинків і квартир.

Установка індивідуального опалення у висотних будинках старої будівлі була припинена через небезпечний стан газопровідних систем у них. Рішення про поновлення установки даних систем планувалося прийняти за результатами роботи міжвідомчої комісії.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: