Черновецький хоче ще раз пройтися по "Еліті-Центр", тепер - за Жовтневу лікарню

Вівторок, 7 серпня 2007, 19:30 -
Блок Леоніда Черновецького ініціює відміну рішень Київради часів Олександра Омельченка щодо виділення земельних ділянок під забудову території Центральної міської клінічної лікарні (Жовтневої лікарні). Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами співголови фракції Блоку Леоніда Черновецького у Київраді Алли Шлапак, рішення Київради попереднього скликання було прийняте зі значними порушеннями. Крім цього, компанії-забудовники не виконали своїх інвестиційних зобов’язань перед містом, зруйнувавши поліклініку Жовтневої лікарні, так і не побудували нову.

За інформацією заступника Київської міської державної адміністрації Ірени Кільчицької, це стало можливим завдяки лобіюванню інтересів забудовників колишнім заступником Олександра Омельченка з питань охорони здоров’я Валерієм Бідним, який нині є заступником Міністра охорони здоров’я, а син якого був призначений паном Бідним на посаду головного лікаря ЦМКЛ.

"Валерій Бідний, будучи заступником Олександра Омельченка, підписав договір про сумісну діяльність із "Фінансово-будівельною групою "Еліта-Центр", згідно якого планувалося побудувати окрім багатоповерхівок та офісного центру поліклініку центральної міської клінічної лікарні. Проте, старе приміщення поліклініки було зруйновано, а будівництво нового так і не розпочато. Також було відселено відділення інфекційних хвороб. В ньому, до речі, знаходилась кафедра інфекційних хвороб університету ім.Богомольця під керівництвом професора Жанни Водіанової, а також господарський блок", - підкреслила Ірена Кільчицька.

Алла Шлапак, у свою чергу, також додала: "Я переконана, що більшість депутатів Київради проголосують за відміну цих рішень, адже вони перш за все повинні перейматися проблемами киян, а не вузькобізнесовими інтересами окремих незаконних забудовників".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: