Митниця переведе підприємства на електронне декларування

П'ятниця, 31 серпня 2007, 12:25 -

Державна митна служба з початку 2008 року почне впроваджувати електронне декларування товарів і транспортних засобів, що дозволить збільшити товарообіг і скоротити процедуру проходження митного контролю до декількох хвилин.

Тим часом учасники ринку говорять, що в електронному документі буде неможливо виправити помилки.

Це призведе до простою товару на пропускному пункті, а в разі повторної подачі декларації з помилками - до виключення з реєстру компаній, що отримали право електронного декларування.

Реклама:

Упровадження нової системи проходитиме в три етапи. На початковій стадії, за словами джерела в Держмитниці, департамент декларування і митних режимів повинен буде визначити види транспорту, товарів і митних режимів (експорт, імпорт, реекспорт, реімпорт, ліцензійний склад), які будуть проходити процедуру електронного декларування.

"Напевно, сюди спочатку не включать підакцизні товари, тому що вони входять до групи ризику і найпривабливіші для контрабанди, - пояснив співбесідник Коммерсанта.- А, наприклад, м’ясо і м’ясопродукти окрім митниці також повинні проходити ветеринарний контроль, який є не на всіх пунктах пропуску. Тому ми визначатимемо коло митних органів". На другому і третьому етапах буде збільшено перелік видів продукції та транспорту - аж до "повномасштабного переходу на систему".

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: