У Януковича хваляться, що вони розморозили все, що було заморожено

Вівторок, 28 серпня 2007, 14:17 -

Партія регіонів обіцяє з 2009 року запровадити глибинну реформу у сфері зарплат і пенсій.

Про це заявили представники Партії регіонів Інна Богословська і Василь Хара, представляючи один із пунктів передвиборчої програми партії у вівторок.

За словами Богословської, досі підвищення зарплат було заморожено за рахунок її прирівняння до мінімальної.

Однак вона додала, що "уряд Януковича розморозив цю заморожену ситуацію", і відтепер громадяни отримуватимуть зарплату з урахуванням не лише стажу роботи, але й умов праці та кваліфікації робітника.

За словами Богословської, у разі впровадження реформи, мінімальна зарплата бюджетника на новому робочому місці становитиме не менше, ніж 75% від середньої зарплати по країні.

Реклама:

Вона також наголосили, що підвищення зарплат та соціальних виплат неможливе без системного підвищення рівня виробництва, а також зростання економіки, зокрема, через приріст закордонних інвестицій.

У свою чергу Хара запропонував програму реформування пенсійної галузі.

За його словами, реформа полягатиме не лише в збільшенні пенсійного забезпечення за рахунок державного і приватних пенсійних фондів, а й у запровадженні персонального накопичувального пенсійного рахунку для кожного громадянина.

Хара також зазначив, що кожна людина зможе "власноруч перевірити" кількість коштів на рахунку і процес їх надходження на нього.

Він додав, що уряд Януковича готовий був почати пенсійну реформу ще під час своєї першої каденції у 2003 – 2004 років.

"На жаль, тоді помаранчева революція завадила уряду реалізувати пенсійну реформу", - сказав Хара, не уточнивши при цьому, що завадило впровадити реформу під час другої каденції уряду Януковича.

Натомість тепер, за його словами, уряд має наміри "довести цю реформу до кінця".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: