Семенюк продаватиме ОПЗ у жовтні

Понеділок, 20 серпня 2007, 10:43 -

Фонд державного майна України оголосив конкурс з продажу контрольного держпакету ВАТ "Одеський припортовий завод" у розмірі 99,52% статутного фонду. Інформаційне повідомлення про проведення конкурсу опубліковане в газеті "Відомості приватизації".

Згідно з повідомленням, на продаж виставляється держпакет ВАТ "ОПЗ" у розмірі 99,52% статутного фонду, в який входить 794703700 акцій номінальною вартістю 1 гривня. Стартова ціна пакету - 2 млрд. 500 тис. гривень.

Конкурс буде проведений з використанням відкриття пропозиції ціни за принципом аукціону. Крок збільшення ціни при проведенні торгів з голосу ліцитатором - 25 млн. гривень.

Реклама:

Конкурс відбудеться через 75 днів, починаючи з 15 серпня - моменту публікації інформаційного повідомлення про його проведення в газеті "Відомості приватизації" (приблизно, 29 жовтня - ред.). Прийом документів закінчується за 7 днів до дати проведення конкурсу. Учасник конкурсу повинен, зокрема, буде внести конкурсну гарантію у розмірі 250 млн.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів своєю ухвалою №641 від 8 серпня 2007 року затвердив Умови приватизації ВАТ Одеський припортовий завод.

ВАТ "Одеський припортовий завод" (м. Південне, Одеська обл.) - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - по випуску азотних добрив в Україні, спеціалізується на перезавантаженні хімічної продукції, що поступає з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перезавантаження аміаку.

Останні три роки близько 88% виготовленої заводом продукції експортується: аміак - до Бельгії, США і Франції, карбамід - до Швейцарії, Бельгії, США і Німеччини.

100% пакет акцій ВАТ знаходиться в управлінні Фонду держмайна України.

Статутний фонд - 798 млн. 544 тис. гривень.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: