Іноземці скаржаться на схему відшкодування ПДВ в Україні

Четвер, 2 серпня 2007, 11:54 -

Європейська бізнес-асоціація критикує український уряд за невчасне, як вона вважає, повернення податку на додану вартість іноземним компаніям.

Директор асоціації Ганна Дерев’янко заявила в Києві, що керівники міжнародних компаній скаржаться на схему відшкодування ПДВ, яка змушує їх обмежувати свій бізнес в Україні.

Дерев’янко стверджує, що український уряд не виконує свої обіцянки щодо погашення заборгованості по ПДВ іноземним інвесторам. Компанії частково отримують кошти, але про обнулення боргів не йдеться, каже вона і наголошує, що найбільше скарг надходять від іноземних компаній, які працюють на західній Україні.

"Аргументи у податкової різні – іноді туди не приймають навіть звіти. Говорять, що треба їх скорегувати щоб не було заборгованості по ПДВ. Від цього страждають великі експортери, які не можуть збалансувати цю заборгованість податковим кредитом", - акцентує Дерев’янко.

Реклама:

За її словами, Європейська бізнес асоціація пропонує українському уряду ввести електронне адміністрування податку на додану вартість, яке ефективно застосовується у країнах Європи.

У прес-службі державної податкової адміністрації повідомили, що ПДВ іноземним компаніям відшкодовується відповідно до чинного законодавства після перевірки заявлених сум до відшкодування.

"Німецька хвиля"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: