Пінчук підрахував активи на випадок злиття з росіянами

Середа, 4 липня 2007, 11:29

Стали відомі дані звіту трубно-колісного бізнесу Interpipe за міжнародними стандартами.

У разі злиття з російським ВАТ Трубна металургійна компанія (ТМК) група Interpipe Віктора Пинчука може розраховувати максимум на 25%.

За попередніми результатами по МСФО трубно-колісного бізнесу групи (який і має стати об’єктом злиття), виторг кіпрської Interpipe Ltd (бенефіціар Віктор Пінчук і його родина) склала 1,44 млрд. доларів, валовий прибуток - 503,2 млн. доларів, прибуток до сплати податків - 297 млн. доларів, чистий прибуток - 217 млн. доларів.

Короткострокова кредиторська заборгованість компанії складає 383 млн. доларів, довгострокова - 82,6 млн. доларів, коштів на рахунках - 97 млн. доларів. На думку аналітика ІФК "Уралсіб" Кирила Чуйка, у Interpipe гарні фінансові показники, компанія не поступається за рентабельністю російським трубникам.

Реклама:

Зокрема, зазначає аналітик, рентабельність EBITDA Interpipe складає 25,9%.

Українські партнери дотримуються діаметрально протилежного погляду і розраховують одержати не менш 50% в об’єднаній компанії. Експерти вважають, що частково конфлікт інтересів можна буде вирішити в тому випадку, якщо в угоді будуть брати участь і акції, і гроші ТМК.

Раніше керівництво ТМК заявляло, що готове витратити на придбання галузевої компанії близько 1-2 млрд дол.

До складу Interpipe входять чотири трубних компанії: Нижньодніпровський трубопрокатний завод, Новомосковський трубний завод, Нікопольський завод безшовних труб Niko Tube та Нікопольська трубна компанія.

ВАТ "Трубна металургійна компанія" (ТМК) здійснює управління Волзьким, Сінарським і Сіверським трубними заводами, а також Таганрозьким металургійним заводом і румунським трубним підприємством Artrom. Заводи компанії випускають понад 40% російських труб різного сортаменту, роблять більше 60% труб для нафтогазового комплексу.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!