Індійському трильйонеру завадили побудувати сімейний хмарочос

Середа, 4 липня 2007, 13:15

Влада індійського штату Махараштра (Maharashtra) оголосила незаконною угоду з купівлі холдингом Reliance Industries, очолюваним рупієвим трильйонером Мукешем Амбані, ряду земельних ділянок.

Як повідомляє IBNLive.com, серед них і ділянка площею в 4532 квадратних метра, на якій найбагатша людина Індії будує 27-поверховий хмарочос для своєї родини із шести чоловік.

За даними видання Mangalorean.com, всі п'ять ділянок є так називаним вакфом - тобто невідчужуваною нерухомістю, що навічно виділяється державою на "богоугодні цілі".

Вакф використовується для передачі земель у суспільний фонд під інфраструктуру - прокладку доріг, комунікацій, і не може перебувати в приватній власності.

Реклама:

Тому що передача майна виявилася незаконної, Департамент зі зборів і питань лісу (Revenue and Forest Department) дав вказівку Раді вакфу (Wakf Board) забрати ці ділянки, пояснити ситуацію й бути готовим до позапланової перевірки.

Спочтаку спірна земля належала родині Мадхаврао Сциндія (Madhavrao Scindia), але в 2002 році була викуплена за 380 мільйонів рупій (близько 8 мільйонів доларів) компанією Antilia Commercial, що належить Амбані, повідомляє газета The Telegraph India. Продавцем став Фонд допомоги сиротам імені Каррімбхоя.

Висота домашнього хмарочосу трильйонера повинна була скласти 173 метри за рахунок надзвичайно високих стель. Будинок за планом оснащено вертолітним майданчиком, оздоровчим центром і шестирівневим паркуванням. Вартість вежі з висячими садами, яку повинні обслуговувати 600 чоловік, складе мільярд доларів.

Мукешу Амбані 50 років. Його статок перевищує 27 мільярдів доларів.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!