У Ющенка хочуть повернутися до епохи Кучми

Середа, 4 липня 2007, 15:54

Перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак підтримує пропозиції Світового банку про відновлення українського законодавства про державні закупівлі, яке існувало на початку 2000-х років.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, коментуючи пропозицію СБ.

Зокрема, Шлапак позитивно оцінив законодавство про держзакупівлі, яке існувало на початку 2000-х років і зазначив, що після того воно було змінено п’ять разів. При цьому він додав, що, напевне, сьогодні треба проаналізувати всі ті зміни, які були внесені до закону про держзакупівлі.

За його словами, існують загально європейські директиви щодо проведення державних закупівель, які використовуються у сотівських програмах, тому вони мають бути покладені в основу законодавства про державні закупівлі України.

Реклама:

Шлапак також додав, що, можливо, 17 серпня питання держазкупівель буде розглянуто на засідання Ради національної безпеки та оборони України. Зараз план засідання розробляється. Він заявив, що рішення засідання (РНБО – ред.) не може скасувати закону про держзакупівлі, тому відповідно воно не може бути виходом із ситуації із держзакупівлями, яка зараз склалася.

Також він додав, що зараз існує проект нового закону про держзакупівлі, розроблений Міністерством фінансів, і його необхідно оприлюднити і запросити фахівців для того, щоб остаточно підготувати його для прийняття.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!