Семенюк через суд хоче забрати у власника Чорноморський суднобудівний

П'ятниця, 13 липня 2007, 11:15 -

12 липня Фонд державного майна (ФДМ) подав до Господарського суду Києва позов з вимогою розірвати договір купівлі-продажу 90,25% акцій Чорноморського суднобудівного заводу.

Про це повідомив юрист ФДМ Олександр Григораш.

За його словами, підставою для позову стало невиконання Миколаївською малотоннажною верф’ю умов договору: згідно із фіксованими умовами контракту, компанія-інвестор зобов’язувалася довести обсяги переробок до 60 тис. т металопрокату на рік, проте минулого року цей показник становив близько 16 тис. т.

Як відзначає видання, вчорашній позов Фонду держмайна є реакцією на звернення компанії "Судмашпром" (колишня Миколаївська малотоннажна верф) до Господарського суду Києва з проханням змінити умови договору і дозволити переробляти замість 60 тис. т металопрокату 10 тис. т.

Реклама:

Прохання пояснюється тим, що виробничі потужності підприємства зношені, а попит на його продукцію виявився нижчим, ніж очікувалося на момент приватизації, що і призвело до серйозного недозавантаження заводу.

Холдингова компанія "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ) – одне з найбільших суднобудівних підприємств в Україні. Спеціалізується на виробництві суден повною вантажопідйомністю до 105 тис. т. За період з 2004 по 2006 роки підприємство не побудувало жодного судна, відремонтувавши лише десять. Оборот ЧСЗ в 2006 році становив 38 млн грн, прибуток – 800 тис. грн.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: