У травні промвиробництво не демонструє гарних результатів

Четвер, 7 червня 2007, 17:27 -

Приріст промислового виробництва в Україні в травні 2007 року очікується на рівні 7-8%.

Про це повідомив міністр економіки Анатолій Кінах на прес-конференції у четвер.

У червні, як прогнозує Кінах, промвиробництво зросте на 8%, а в цілому за перше півріччя — приблизно на 11%.

"Динаміка промислового виробництва, в першу чергу, буде визначатись зростанням виробництва у машинобудуванні та металургійному виробництві. Зовнішній попит і надалі відіграватиме найбільшу роль у розвитку металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів. Основною експортною продукцією залишиться готовий прокат, напівфабрикати, труби сталеві, алюміній первинний і вторинний", — повідомили у прес-службі Мінекономіки.

Реклама:

За оцінками міністерства, приріст виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів забезпечуватиметься збільшенням пропозиції вітчизняного продовольства на внутрішньому ринку, нарощуванням його експорту.

"Зростатимуть обсяги виробництва у галузях, що випускають продукцію інвестиційного спрямування, яка є основним чинником інноваційного розвитку реального сектору економіки", — відзначають в міністерстві.

Нагадаємо, у травні 2006 року приріст промислового виробництва склав в країні 10%.

Як повідомлялось, у квітні 2007 р. промвиробництво зросло порівняно з квітнем минулого року на 12,3%. Водночас порівняно з березнем поточного року темпи зростання обсягів промислового виробництва знизились на 3,1%.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: