Всесвітній банк пообіцяв Росії інвестиційний бум і зростання цін

Середа, 6 червня 2007, 13:46 -

На думку Світового банку, на початку 2007 року зростання інвестицій у Росії набуде характер інвестиційного буму.

У доповіді банку говориться, що темпи росту інвестицій в 2007 році можуть перевищити рекордне значення в 17,4%, зареєстроване в 2000 році.

При цьому інфляція за підсумками 2007 року може досягти 9-10%.

Світовий банк вважає, що, незважаючи на високі темпи зростання в обробній промисловості, сировинний сектор і металургія залишаються найбільш привабливими сферами для більшості російських й іноземних інвесторів.

Реклама:

Банк думає, що економіка Росії на початку 2007 року росла завдяки високим цінам на енергоносії, значному припливу капіталу, швидкому росту внутрішнього попиту й незвичайно теплій зимі.

В цілому, на думку експертів банку, в 2007 році економіка Росії буде продовжувати зростати швидкими темпами та, швидше за все, перевищить 7%.

Нагадаємо, що в 2006 році темпи росту економіки Росії збільшилися на 6,7%.

Головний економіст Світового банку в Росії Джон Літвак, представляючи доповідь, заявив, що інфляція в Росії за підсумками 2007 року може досягти 9-10%.

Він відзначив, що якщо уряд країни зуміє вкластися у свій прогноз по інфляції на рівні 8%, то це буде великим досягненням.

Раніше перший заступник голови Банку Росії Алєксєй Улюкаєв, коментуючи ріст цін у країні, звинуватив у збільшенні темпів інфляції держкомпанії.

Міністр фінансів Алєксєй Кудрін вважає, що російська економіка виходить з-під контролю уряду. Він не виключає, що інфляція в 2007 році може перевищити запланований урядом рівень в 8% через надлишок грошової маси, пов'язаний з рекордним припливом іноземного капіталу в країну.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: