У "Нашій Україні" кажуть, що Азаров готує базу для тінізації

Понеділок, 4 червня 2007, 11:54 -

Депутат Верховної Ради 5 скликання від "Нашої України" Ксенія Ляпіна вважає, що новий Податковий кодекс, над яким працював Кабінет міністрів, іще не готовий для ухвалення.

"Я вважаю, що Податковий кодекс не готовий. Якщо Кабінет міністрів завершив роботу, то, думаю, вони сильно поквапилися, бо це безвідповідальний крок", - цитує її прес-служба "Нашої України" з посиланням на інтерв’ю Ляпіною газеті "Дело".

За словами Ляпіної, насамперед залишилася проблема з поверненням ПДВ для інвесторів.

"Для тих, хто інвестує, наприклад, в обладнання. Норма так виписана, що ви взагалі не зможете повернути ПДВ. Друга проблема – незакінчена дискусія про перелік місцевих податків та зборів", - сказала Ляпіна.

Реклама:

Третя проблема, за словами "нашоукраїнки", – податок на землю та нерухомість.

"Я вважаю, що не можна відривати землю від нерухомості. Їх потрібно оцінювати у комплексі та мати чітку й зрозумілу систему оподаткування цього об’єкту, що має стати головним джерелом наповнення місцевих бюджетів, як і в усьому світі. Такого положення немає в розробленому Податковому кодексі", - зазначила Ляпіна.

"Ну і, звичайно, залишилася проблема зі спрощеною системою оподаткування. Ми вважаємо, що запропонований дизайн не відповідає інтересам малого підприємництва. Знову вводиться норма до 300 тисяч гривень для спрощеної системи, а все, що вище – вже невідомо що", - додала вона.

На думку Ляпіної, "для торгівлі і послуг – там, де готівковий обіг, – це абсолютно неприйнятна норма".

"Ми просто отримаємо знову тінізацію", - наголосила вона.

"Українська правда"


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: