На державне Чорноморське пароплавство напали рейдери

Понеділок, 4 червня 2007, 13:35 -

На державну судноплавну компанію "Чорноморське морське пароплавство" (ЧМП) здійснено рейдерську атаку.

Про це повідомив президент компанії Євгеній Кожевін.

За інформацією прес-служби Міністерства транспорту та зв'язку, 23 травня представники української фірми "А-трейдинг", застосувавши силу, зайшли на об'єкт.

"Хоча офіційно фірма до пароплавства не зверталася", - відзначив Кожевін.

Реклама:

За його словами, 30 березня на земельному аукціоні ділянка, розташована в Одесі на вулиці Воробйова, 1, яка є власністю ЧМП, була продана.

Кожевін повідомив, що земля пішла за 55 млн. грн. фірмі "А-трейдинг", яка належить депутатові міськради Одеси.

"Під час аукціону було здійснено злочин проти державної власності, оскільки ця ділянка була виділена в 1947 році Чорноморському морському пароплавству. Ми належним чином стежили за ділянкою, і за землю виплачувався певний податок", - сказав Кожевін.

Президент ЧМП повідомив, що, починаючи з листопада 2005 року, підприємство намагалося оформити документи на право власності на землю через міськвиконком, проте це не вдалося.

"Протягом двох років комісія й мер міста Одеса затягували рішення питання. Тому ЧМП звернулося до Господарського суду міста Києва й, відповідно до рішення суду, 6 березня 2007 року всі об'єкти були передані в державну власність", - відзначив Кожевін.

За його словами, 30 березня ділянка на вулиці Воробйова все-таки була виставлена на аукціон і продана. "Виходить, що міська влада продала землю, до якої не мала відношення", - підкреслив Кожевін.

Він заявив, що Чорноморське морське пароплавство має намір відстоювати державні інтереси. Кожевін повідомив, що з цією метою вже подано позов до Господарського суду Одеської області щодо визнання аукціону недійсним.

"Справа повинна розглядатися 6 червня", - повідомив президент ЧМП.

Протистояння між ЧМП і міською владою Одеси відносно 11 гектарів землі, переданих ще в 1947 році ЧМП під антенне поле, триває досить давно, тому що тоді не були оформлені документи на право власності на дану ділянку землі.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: