Продаж "Луганськтепловозу" визнали недійсним

Понеділок, 25 червня 2007, 15:33 -

Господарський суд м. Києва частково задовольнив позов ВАТ "Дніпровагонмаш", визнавши недійсним договір купівлі-продажу 76% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" і зобов'язавши покупця - ЗАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод" (Росія) - повернути акції Фонду держмайна.

Про це повідомив представник ВАТ "Дніпровагонмашу" Максим Юхименко, що бере участь у цьому судовому процесі, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

За його інформацією, суд також визнав недійсними рішення ФДМ щодо недопуску до конкурсу "Дніпровагонмашу", про визнання переможцем конкурсу ЗАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод", а також наказ Фонду від 22 березня 2007 року щодо поновлення конкурсу.

За словами Юхименка, дане рішення було винесено судом сьогодні, 25 червня. Позов ВАТ "Дніпровагонмаш" був спрямований до суду 29 березня цього року.

Реклама:

23 березня ФДМ провів конкурс з продажу 76% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону. За підсумками конкурсу переможцем було визнано ВАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод" (Росія), котре запропонувало за пакет 292 млн. 505 тис. грн. за стартової ціни пакету 292 млн. грн.

На участь у конкурсі подали заявки чотири компанії: ВАТ "Деміховскій машиностроітєльний завод" (Росія, Московська область); АТ "Дніпровагонмаш" (м. Дніпродзержинськ); ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (м. Марганець, Дніпропетровська область); ЗАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод" (Росія, м. Брянськ, правонаступник ЗАТ "Проізводствєнная компанія "Брянскій машиностроітєльний завод").

Однак до конкурсу були допущені тільки дві афільовані між собою компанії: ВАТ "Деміховскій машиностроітєльний завод" та ЗАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод".

За інформацією представників МГЗКу, вони були готові запропонувати за 76% держпакет акцій ВАТ "Луганськтепловоз" не менше 400 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: